Välj grönsaker utefter vad du tycker om. Igår hade jag
• rödlök
• gul paprika
• röd paprika
• zucchini
• vitlöksklyftor
• färska rödbetor
• massor av färsk timjan
• mycket olivolja
• flingsalt
(Jag vet att det är lite kolisar i rödbetorna men lyxade med det då jag älskar ugnsbakade ekologiska rödbetor!)

-Tärna allt i lagom bitar. Om du har med rödbetorna så gör de bitarna lite mindre, de tar lite längre tid.
-Lägg allt på en plåt, häll över massa olivolja och rejält med havssalt.
-Klipp över färsk timjan. Jag brukar ta 1/2-1 kruka.
-Blanda runt med händerna.
-Kör i ugnen, 225 grader, ca 30 min.

Igår serverade jag detta tillsammans med en himmelskt god kantarellsås och
ugnsstekt rostbiff

20140302-091620.jpg

2 reaktioner på ”Ugnsrostade grönsaker

Lämna en kommentar